آخرین اخبار
کد مطلب: 124464
گردشگران عاشق دمپختک روستايي
تاریخ انتشار : 1395/10/02 11:40:14
نمایش : 2875
گردشگري روستايي بدون شک يکي از مهمترين مولفه ها براي درآمد زايي در مناطقي است که جوانان آن از بيکاري رنج مي برند.
به گزارش خبرنگار سلام لردگان، به تازگي ها برخي از گردشگران خارجي که به روستاهاي ايران سفر کرده اند علاوه بر تمجيد از رفتار خوش و مهمان پذيري مردم روستاها، گاهي از غذاهاي ساده اما پر از کالري و خوشمزه به نيکي ياد مي کنند.

دو سه پيرمرد و پيرزني هلندي که چندي پيش با قطار عقاب طلايي به ايران سفر کرده بودند بر روي صفحه هاي فيسبوک خود چهره هاي خندان خود را با لباس هاي محلي روستاييان به اشتراک گذاشته اند.
توريست هاي دوچرخه سوار آلماني نيز که پارسال به چهارمحال و بختياري سفر کرده بودند ويدئوهاي کوتاه از سفر ناهار در برخي از مناطق روستايي را منتشر کردند.
گردشگراني که به روستاهاي چهارمحال و بختياري سفر مي کنند در يک روز با سه اقليم آب و هوايي روبرو مي شوند، روستاهاي کوهرنگ پوشيده از برف است اما آن سوي ديگر دماي لردگان بهاري است.
چهارمحال وبختياري داراي جاذبه هاي طبيعت گردي فراواني براي روستاگردي است اگر چه اين ظرفيت باعث شده است که اين روزها گروهي از تورهاي گردشگري يا آژانس هاي گردشگري بيرون از اين استان اقدام به برگزاري تورهاي يک روزه با قيمت هاي بالا مي کنند.
اگرچه خطر ساخت و سازهاي جديد در تعدادي از روستاها باعث شده است بخشي از روستاها هويت معماري اصيل خود را از دست بدهند اما تعدادي از روستاها هنوز بافت سنتي خود را به صورت کامل حفظ کرده اند.
هنوز تعداد اندکي از روستا وجود دارد که نمي شود به راحتي از کنار آنها گذشت، روستاهايي که بافت سنتي و تاريخي خود را حفظ کرده اند و مردمان روستا بر اصالت ساختاري آن تاکيد دارند.
روستاهايي مانند' سرآقاسيد ' که به دليل نوع بافت هويت معماري يا ساختار زندگي عشايري به بهشت عکاسان مستند اجتماعي تبديل شده است.
گردشگري روستايي در کنار گردشگري ورزشي، طبيعي، بوم گردي، گردشگري سلامت، ساحل گردي، جنگل گردي، کوه گردي و گردشگري سنتي، گونه اي از گردشگري است که مورد تاکيد سازمان ملل متحد قرار دارد تا به واسطه آن بر حفظ سنت هاي روستا در اين نوع گردشگري تاکيد شود.
گردشگري روستايي مردمي ترين گونه هاي گردشگري است که عبارت است از فعاليت تشکلهاي گردشگري در محيط هاي روستايي که دربردارنده آثاري مثبت يا منفي براي محيط زيست و ساکنان روستاست.
گردشگري روستايي داراي دو ظرفيت براي توسعه درآمدهاي پايدار منطقه اي است، نخست اين که گردشگري روستايي يک فرصت است تا به واسطه درآمدهاي حاصله به توسعه پايدار روستا کمک کند.
محيط هاي روستايي و پيرامون آن اين فرصت را فراهم مي کند تا گردشگران فارغ از هياهوي شهر، زماني را به فراغت در روستا سپري کنند.
از سوي ديگر، اين گردشگري موجب پيشرفت اقتصاد روستايي مي شود و با اين کار، سطح درآمد خانوارهاي روستايي بالا مي رود هر چند تعدادي از گردشگران به دليل اينکه خدمات گردشگري روستايي را دريافت نمي کنند، چندان پولي در روستاها هزينه نمي کنند.
نظريه گردشگري روستايي بر اين عقيده است که حضور گردشگر در روستا بايد موجب درآمد زايي براي روستاييان شود تا به واسطه اين درآمد حاصل از صنعت گردشگري از مهاجرت روستاييان به شهرها و بروز ابعاد اجتماعي آن جلوگيري شود.
حمل و نقل آسان، محيط هاي طبيعي، تغذيه و مناسبات اجتماعي سالم از ويژگي هاي گردشگري روستايي قلمداد مي شود.
در قرن حاضر، گردشگري روستايي در کشورهايي که داراي اين ظرفيت هستند، به يک موج در صنعت توريسم تبديل شده است، از اين رو کشورها به جذب گردشگر روستايي براي درآمدزايي در روستاها ترغيب شده اند به گونه اي که در بلغارستان فقط تورهاي گردشگري با هزاران هزار نفر به ديدار از توليد پنير روستايي مي پردازند.
يا گردشگراني از سراسر دنيا هر سال براي خوردن استيک معروف در يکي از روستاهاي فرانسه به منطقه آلپ سفر مي کنند و هر ساله ميليون ها دلار در اين منطقه هزينه مي کنند.
گردشگري روستايي نوعي از فعاليت‏هاي گردشگري است که درآمد مازاد را در کنار شغل هاي کشاورزي و دامداري براي افراد بومي به همراه دارد.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري معتقد است که ايران داراي روستاهاي با قابليت گردشگري و يکي از کشورهاي مستعد در اين زمينه است.
مرتضي رحماني موحد در گفت وگو با ايرنا افزود: نزديک به 400 روستا در کشور قابليت طرحهاي گردشگري را دارد و اکنون 31 روستا در استانهاي کشور به عنوان پايلوت براي طرح روستاگردي انتخاب شده است.
به گفته وي، روستاهاي هدف گردشگري در 31 استان کشور تعيين شده است و اين روستاها در جذب گردشگر نقش آفريني خواهند کرد.
وي افزود: استفاده از ظرفيت هاي موجود روستاها و بافت سنتي و تاريخي يکي از اهداف گردشگري بومي در روستاهاست.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: دفاتر ICTروستايي به منظور معرفي و اطلاع رساني از روستاهاي هدف گردشگري با همکاري مخابرات و پست در استانها راه اندازي مي شود.
رحماني موحد افزود: بسته آموزشي نيز براي معرفي روستاهاي هدف گردشگري تدوين مي شود و آموزش اساس فعاليت در حوزه طبيعت گردي به شمار مي آيد.
وي گفت: با توجه ظرفيتهاي مهم گردشگري بخشي از گردشگران را گردشگران بومي گردي و طبيعي گردي تشکيل مي دهند.
رحماني يادآور شد: آموزش دفاتر ICT با همکاري دهياران و سازمان پست براي معرفي جاذبه هاي گردشگري روستاها انجام مي شود.
به گفته وي، بايد به ظرفيت هاي موجود روستاها به عنوان يک پتانسيل گردشگري توجه کرد چرا که بافت تاريخي و زندگي مردم براي گردشگران مهم است و گرنه در همه جهان هتل هاي پنج ستاره وجود دارد.
استاندار چهارمحال و بختياري نيز مي گويد: در اين استان 12 روستا مي تواند در جذب گردشگران داخلي و خارجي نقش آفرين باشد.
قاسم سليماني دشتکي افزود: توسعه پايدار روستاها موجب ماندگاري روستاييان در روستاها و تقويت روند مهاجرت معکوس آنها از شهرها به روستاها مي شود.
معاون گردشگري اداره کل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري نيز مي گويد: روستاهاي ياسه چاي، هوره، چلووان و سوادجان در شهرستان سامان و روستاي آورگان در شهرستان بروجن، دزک و امامزاده دستگرد در شهرستان کيار، روستاهاي سرآقاسيد، شيخ عليخان و ديمه در کوهرنگ، آتشگاه در شهرستان لردگان و روستاي ده چشمه در شهرستان فارسان از جمله اين روستاهاست.
حيدر صادقي در گفت وگو با ايرنا افزود: اکنون در روستاهاي که خدمات گردشگري به توريست ها ارائه مي شود، گردشگري روستايي رونق مطلوبي دارد.
به گفته وي، روستاهاي هدف گردشگري در کنار حاشيه زاينده رود به دليل استقبال گردشگران با توسعه اين صنعت همراه شده است و اکنون براي مردم منطقه درآمدزايي شده است.
وي گفت: روستاهاي که خدمات گردشگري از قبيل پخت غذاي محلي، برگزاري آيين ها و رسم هاي بومي، فروش سوغات را به مسافران ارائه مي هند از درآمد خوبي نيز برخوردار شده اند.
صادقي اظهار کرد: گردشگران خارجي نيز که به استان سفر مي کنند بيش از آن که به طبعيت علاقه مند باشند به دنبال ديدن آداب و سنن تاريخي مردم روستاها هستند به همين دليل روستاهاي که بافت قديمي خود را حفظ کرده اند با استقبال گردشگران خارجي روبرو شده اند.
به گفته وي، يکي از مناطق مورد استقبال گردشگران خارجي منطقه موگويي شهرستان کوهرنگ به دليل وجود بافت عشايري است از اين دو مجوز دو ' بوم گردي' صادر شده است.
وي گفت:به منظور آموزش روستاييان براي توسعه گردشگري روستايي نيز طرح آموزش توانمندي نيروهاي فعال در بخش گردشگري روستايي با همکاري دهياري ها تا پايان سال اجرايي مي شود.
يک کارشناس جغرافيايي روستايي نيز مي گويد: يکي از مهمترين جاذبه هاي گردشگري در چهارمحال و بختياري وجود اقليم هاي آب و هوايي در يک محدوده مکاني است و چهارمحال و بختياري داراي 9 اقليم مختلف از 11 اقليم جهاني مي باشد.
نرگس مظفري در گفت و گو با ايرنا افزود: مهمترين ويژگي گردشگري روستايي چهارمحال و بختياري اکوتوريست طبيعي يا گردشگري طبيعت است که اين براي گردشگران به ويژه گردشگران خارجي از اهميت بالايي برخوردار است.
 هم اکنون بيش از 100 کانون گردشگري شناخته شده در چهارمحال و بختياري با شهرستان هاي داراي بافت عشايري است که مي تواند در جذب گردشگران داخلي و خارجي در روستاها اثر گذار باشد.
منبع: ايرنا

 
انتهاي پيام /*
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس